Oorlogsfotograaf Eddy van Wessel opent World Press Photo in Zwolle

Fotografen

Oorlogsfotograaf Eddy van Wessel opent World Press Photo. De expositie vindt dit jaar plaats in het Academiehuis. De opening is op 29 november en een kaartje kost 12,50. World Press Photo Exhibition is open vanaf 30 november tot 22 december.

Eddy van Wessel werkt in conflict- en rampgebieden. Zijn foto’s worden gepubliceerd in verschillende internationale tijdschriften. Hij won in 2015 de Zilveren Camera voor zijn foto reeks ‘Sinjar, de strijd om de hoofdweg.’

World Press Photo is in 1955 opgericht door Nederlandse fotografen. Jaarlijks organiseert World Press Photo Foundation ’s werelds grootste en meest prestigieuze persfotografiewedstrijd. Na de wedstrijd wordt de expositie door miljoenen mensen in verschillende landen bekeken.

Read More →

World Press Photo Expo en Landstede MBO: een prachtige combinatie

Over de expositie

Dit jaar is de organisatie van de World Press Photo expositie in Zwolle voor een groot deel in handen van studenten van Landstede MBO. Studenten van diverse opleiding werken, ieder binnen hun eigen (toekomstige) vak, mee aan het project. Zo verzorgen studenten horeca de catering tijdens het evenement en kan het zomaar gebeuren dat u een rondleiding krijgt van een student fotografie.

Read More →

World Press Photo komt naar Zwolle

Nieuws

ZWOLLE – Voor het derde achtereenvolgende jaar is Zwolle er in geslaagd om World Press Photo binnen te halen. De wereldberoemde fototentoonstelling is te zien van 30 november tot 22 december in de Grote kerk (Academiehuis) in Zwolle.

Read More →