Fotografen

Oorlogsfotograaf Eddy van Wessel opent World Press Photo. De expositie vindt dit jaar plaats in het Academiehuis. De opening is op 29 november en een kaartje kost 12,50. World Press Photo Exhibition is open vanaf 30 november tot 22 december.

Eddy van Wessel werkt in conflict- en rampgebieden. Zijn foto’s worden gepubliceerd in verschillende internationale tijdschriften. Hij won in 2015 de Zilveren Camera voor zijn foto reeks ‘Sinjar, de strijd om de hoofdweg.’

World Press Photo is in 1955 opgericht door Nederlandse fotografen. Jaarlijks organiseert World Press Photo Foundation ’s werelds grootste en meest prestigieuze persfotografiewedstrijd. Na de wedstrijd wordt de expositie door miljoenen mensen in verschillende landen bekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *